tirsdag 18. januar 2011

Lax i ugn och rostade grönsaker

Karin har virkelig jobba, og allerede sendt meg to tips, så takk for det Karin! :o) Oppskrifta er copy&paste fra Karin, så derfor er den på svenska ;o)



Rostade grönsaker

Gulrot, sellerirot, persiljerot, paprika, broccoli, (squash)

Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg på en lätt oljad plåt/form (jag hade bakepapir med lite lite olja på) i 200 grader ca 30-40 minuter (beroende på storlekar på bitarna) Paprikan, broccolikronorna och ev. squash lägges i efter halva tiden, de behöver mindre tid i ugnen. Om du vill ha poteter till middagen så kan du lägga dem på plåten från start. Laxen lägges på foliebädd med lite olja, lägg en citronskiva och lite havsalt på var laxbit. Sätt in i ugnen samtidigt som du lägger i paprika och broccoli. Laxen står i ugnen i ca 15 minuter. Vi äter med bearneasås, men det är ju naturligtvis frivilligt om man vill ha mindre fett (vilket vi inte vill :) )
Det var vår söndagsmiddag det :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar